Redstonová ''hlava'' a Terraria alias 2D Minecraft

11.02.2013 19:29

Fire_arm jednou postavil v Minecraftu takovou zelenou hlavu, která uměla otevírat pusu pomocí redstonového obvodu. Tak mě napadlo, že bych z toho mohl udělat kompletní jízdu gobliním* trávicím traktem. Zatím jsem postavil jen hlavu, pusu a žaludek, ale nevím, jestli má cenu celou tuto věc stavět. Musím podotknout, že článek se jmenuje Redstonová ''hlava'' a Terraria alias 2D Minecraft, takže se mrkneme na tu Terrarii**. Začal jsem ji znova hrát teprve nedávno, ale společně s Fire_armem jsme už udělali značný pokrok. Někdy v odkazech uveřejníme naše let's playe, ale vraťme se k našemu tématu, tedy, k Terrarii. Máte k dispoci asi 600 itemů, nespočet bossů (monster ani nemluvě) a také samozřejmě herní svět. Výhoda oproti Minecraftu je v tom, že zde neplatí pravidlo ''Nikdy netěž pod sebe, nebo to s tebou nedopadne dobře.''. Samozřejmě, abych nezapomněl, si zde můžete postavit domy, do kterých se vám nastěhuje NPC pomocí funkce Housing. Tak tedy:


Průvodce se objeví při vytvoření světa.
Merchant.png Obchodník se objeví, jakmile všichni hráči dohromady mají ve svých inventářích alespoň 50 Silver Coin.
Nurse.png Ošetřovatelka se objeví, jakmile hráč nalezl a použil křišťálové srdce.
Demolitionist.png Demoliční expert se objeví, jakmile máte v inventáři nějakou výbušninu a je přítomen aspoň jeden obchodník.
Arms Dealer.png Obchodník se zbraněmi se objeví, jakmile máte v inventáři střelnou zbraň nebo kulku.
Dryad.png Dryáda se objeví, jakmile je poražen nějaký boss (ne král slimů).
Old Man.png Stařec je u vstupu do kobky, dokud není poražen Skeletron.
Clothier.png Obchodník s oděvy se objeví, jakmile je poražen Skeletron.

Tyto NPC si můžete přistěhovat už výše uvedenou funkcí Housing, která se používá tak, že v inventáři kliknete na domeček vpravo a potom na otazník. Klikněte s otazníkem na vámi postavený dům, který musím mít 5 kostek výšky, dřevěné stěny, dřevěné pozadí, (když je dole) dveře, 2 louče a stůl, z každé strany stolu 1 židle. Poté, co kliknete, by se vám mělo napsat ''This housing is suitable'', což znamená ''Tento dům je vyhovující''. Tak a potom si můžete vesele hopkat a čekat, až se napíše ''<Jméno NPC> has arrived.'' Příklad: ''Barney the Merchant has arrived.''. Této hře dávám 85% a myslím, že každý, kdo má rád sand-box, ji určitě ocení.

* Tato hlava je zelená, nazval jsem ji goblinem.

** Terrarii si můžete zadarmo stáhnout na adrese https://www.ulozto.cz/xcQzqXc/terraria-1-1-2-by-statista-rar. Vložil jsem ji tam sám, protože jsem nemohl najít verzi s instalačními programy, takže v souboru máte složky 'terraria'' a ''instalovat'' a doufám, že nemusím podotýkat, k čemu jsou tyto složky určeny.

Vložil Statista